Behandeling

“Elk lichaam is uniek.” Vanuit dit standpunt kijken we naar ieder individu. Onze methodes zorgen voor een optimaal herstel van de lichaamsfuncties. Via deze weg lossen we blessures op én verkleinen we de kans te vervallen in oude blessures. We gebruiken hiervoor nieuwe behandeltechnieken die momenteel in België nog ongekend zijn.

 1. Intake of anamnese
  – Vroegere blessures en je dagelijkse gewoontes ontleden
  – Bij welke bewegingen ondervind je hinder?
  – Slaap, stress, voedingspatroon en dagelijkse routines worden in kaart gebracht.
 2. Lichaamsanalyse
  Na de grondige anamnese schetsen we via provocatietesten een beeld van de zwakke punten in het lichaam. Dit is van groot belang aangezien deze zwakke punten vaak aan de basis liggen van een blessure of minder presteren. Deze veroorzaken een vicieuze cirkel van irritatie en adhesie. Vb. vele rugklachten zijn afkomstig van een beperkte functie in de gluteus maximus (grote bilspier). Liesklachten kunnen dan weer de oorzaak zijn van een slechte neuroconnectie tussen de hersenen en de buikspieren.
 1. Behandeling
  -Via neuro lymfatische punten corrigeren we onmiddellijk zwaktes in het lichaam. Deze punten hebben een positieve invloed op het lymfesysteem. Enerzijds zorgt dat voor een betere aanvoer van vetten, eiwitten en hormonen naar de spier. Anderzijds stimuleren we de connectie tussen de hersenen en desbetreffende spier. “If there is no connection between the muscle and the brain, the muscle won’t work.”

  -Een combinatie van active release en de nieuwste manuele technieken worden gebruikt. ‘Active’ wil namelijk zeggen dat we je laten bewegen om bepaalde structuren efficiënt los te maken. Een spier bestaat o.a. uit intrafusale vezels (spierspoeltjes) en extrafusale vezels (spiervezels). Een correcte samenwerking tussen beide is uiterst belangrijk om de spieren optimaal te laten functioneren. Constante wisselwerking tussen onderzoek en behandelen is noodzakelijk om een optimaal resultaat te behalen.

 1. Opvolgconsultaties
  Gemiddeld zijn 1 à 2 opvolgconsultaties nodig om een maximaal resultaat te bekomen. Stap voor stap werken we verder richting jouw doel: blessurevrij bewegen en sporten.
 1. Bijwerkingen
  Men kan een stijf gevoel hebben tot 48u na de behandeling, afhankelijk van het herstel.
 1. Extra
  – Zijn er voedingsstoffen die mijn herstel kunnen bevorderen?
  – Kan ik bepaalde oefeningen doen ter preventie?
  – Wat mag ik juist wel doen, wat raden we eerder af?

Klaar voor jouw eerste sportieve ervaring bij iGo4Fit?

Aarzel niet en contacteer ons vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek.